1$ Mount Rushmore 1991, proof

795,00
1$ erindringsmønt slået for 50-året for færdiggørelsen af skulpturerne af de 4 berømte præsidenter på Mount Rushmore.
Model/varenr.: 30079

Mount Rushmore National Memorial er en monumental granitskulptur, beliggende nær Keystone, South Dakota. Den er skabt af Gutzon Borglum, som er af dansk oprindelse, og repræsenterer de første 150 år af De Forenede Staters historie med 18 meter høje skulpturer af hovederne af tidligere amerikanske præsidenter.

Mellem 4. oktober 1927 og 31. oktober 1941 udskar Gutzon Borglum og 400 arbejdere den kolossale 18 meter høje skulptur af USA's præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln for at repræsentere de første 150 år af Amerikas historie. Disse præsidenter udvalgtes af Borglum på grund af deres rolle i bevarelsen af Republikken og udvidelsen af dens territorium.

Figuren af Thomas Jefferson skulle oprindeligt have været placeret på Washingtons højre side, men efter at arbejdet var begyndt, fandt man, at stenen ikke var egnet, så det hidtidige arbejde på Jefferson-figuren blev sprængt bort, og en ny figur blev skabt på Washingtons venstre side.

Skulpturerne regnes som et skulpturelt mesterværk, og 2 mio. turister valfarter til South Dakota hvert år for at se de berømte præsidenter.

Mønten er en meget stor sølvmønt på 38,1 mm i diameter. Den vejer 26,730 g. og er slået i 90 % sølv. Mønten er slået på møntværket i San Francisco i et oplag på 738.419 stk., hvilket lyder af meget i Danmark, men er lavt i USA.

Mønten leveres i originalt skrin med originalt ægthedscertifikat.