Sølvdollar i anledning af 100-året for 1. verdenskrigs afslutning

795,00

US Mint fejrer 100-året for afslutningen på Første Verdenskrig på smukkeste vis. Forsiden af mønten viser en stålsat amerikansk soldat, der kæmper sig frem igennem kugler og pigtråd. Bagsiden af mønten viser de smukke valmuer, der symboliserer den efterfølgende fred.

Model/varenr.: 21338

Valmuen har en ganske særlig forbindelse til 1. verdenskrig idet den siden krigens afslutning, har symboli-seret de faldne soldater. 1.

Blomsterne på Helmers og de andre soldaters grave inspirerede ham til at skrive et digt, som han kaldte  ”In Flanders Fields” (På Flanderns marker). Digtet er fortalt fra de faldne soldaters synspunkt, og opfordrer til at fortsætte kampen. En af McCraes medsoldater læste digtet og blev så rørt at han foreslog at McCrae skulle få det udgivet, hvilket det blev nogle måneder senere. Digtet blev overordentlig populært, og McCrae, som oprindeligt havde udgivet det anonymt, fik stor ros, da han afsløredes som forfatteren.

En af de, som havde fundet digtet særligt inspirerende, var Professor Moina Michael, som læste digtet i 1918. Efter at have læst digtet svor hun altid at bære en rød valmue for at mindes de faldne. Hun søgte herefter at få gjort blomsten til det nationale minde-symbol for krigen, og i 1920 antog det amerikanske veteran-forbund National American Legion det som sit symbol. I 1921 bredtes symbolet sig videre til England,
New Zealand, Canada og Australien.

Ved bestilling af 1$ erindringsmønten fra 2018, slået i anledning af 100-året for 1. verdenskrigs afslutning, modtager De en 1$ i US Mints originale skrin, inklusiv ægthedscertifikat, hvor US Mint garanterer ægtheden af mønten.  Mønten leveres i en ucirkuleret kvalitet 0. Mønten starter ikke en samling.