Danmarks Royale 2-Kroner - Dronningens 18-års Fødselsdag i 1958

295,00

Få den første mønt med Dronning Margrethe, som er 2-Kronen for Dronnings 18-års Fødselsdag i 1958 for kun 295,- kr. Mønten leveres i en smuk kvalitet 1+ eller bedre. Mønten er den første i Samlingen af Royale Danske 2-Kroner, der består af de 11 Royale danske 2-Kroner, der blev udstedt i tidsrummet 1888 til 1958. Mønterne koster 399-599,- kr. afhængigt af oplaget. Med 1. mønt medsendes et smukt skrin til alle mønterne uden omkostninger.

Model/varenr.: 10055

Kun få dage før kronprinsesse Margrethes 18-års fødselsdag blev det bekendtgjort at der ville blive udstedt en mønt i anledning heraf. Det skulle være en 2-krone sølvmønt og den skulle sælges for 5 kroner. Overskuddet skulle gå til velgørende formål. Man kunne forudbestille mønten i bankerne, men den kunne først udleveres på dagen. Samtlige eksemplarer blev øjeblikkeligt afsat, og interessen var så stor at mange, der havde forudbestilt måtte gå forgæves.

 Mønten blev kaldt en ”Prinsessemønt”. Dels fordi at det var en mønt med Kronprinsesse Margrethe og dels fordi det er den første danske prinsesse, der nogensinde er afbildet på en mønt.

 Bagsiden af mønten bærer det første møntportræt af den unge og smukke Margrethe, som på det tidspunkt havde kort hår. Forsiden viser som altid den siddende regent: ”Sømandskongen” Frederik 9., Margrethes højtelskede far. Mønten vejer 15 g. og er slået i 80 % sølv (20 % kobber). Det er en stor mønt med en diameter på 31 mm.(Det er på størrelse med en moderne dansk 5-krone)

 Grunden til at mønten blev slået var, at da Margrethe blev 18 år gammel blev hun myndig og indtrådte dermed i Statsrådet. Statsrådet består af Den siddende regent, tronfølgeren(når denne er blevet myndig) og landets ministre. Margrethe kunne herefter begynde at tage del i landets officielle pligter.