1 dollar for indsamlingen mod brystkræft

695,00
1.195,00
Du sparer: 500,00

Mønten er en meget stor sølvmønt på 38 mm i diameter. Den vejer 26,730 g. og er slået i 90 % sølv. Mønten sælges til den lave pris på 695,- kr. Normalprisen for denne mønt er 1.195, De sparer dermed 500,- kr. Der er således kun 9 tilbage lager - så slå til mens lager haves!

Model/varenr.: 21608

Mønten er noget atypisk for amerikanske sølvdollars, da den ikke indeholder et historisk aspekt. Ligeledes er farvevalget på skrinet også noget usædvanlig, da de lyserøde farver ikke tidligere har været anvendt på følgematerialet til amerikanske mønter. US Mint har tilladelse til at slå mønten i op til 400.000 eksemplarer, men det endelige oplagstal er endnu ikke offentliggjort. US Mint donerer $10 per solgt mønt til forskning i brystkræft. Jeg vil ønske et stort tillykke med denne utraditionelle amerikanske mønt.

Motivet på forsiden af mønten viser 2 kvinder og en sommerfugl. En ældre kvinde holder hænderne på brystet i taknemmelighed, og en yngre kvinde knytter hånden som et tegn på at hun er klar til at kæmpe imod kræften. Bagsiden afbilder en sommerfugl, der symboliserer håb. Sommerfuglen er en Tiger Swallowtail.

Brystkræft er kræft i brystets væv. Det er en sygdom, der potentielt kan ramme både mænd og kvinder, men langt hyppigst rammer den kvinder. På verdensbasis er det den mest udbredte kræftform blandt kvinder, og den rammer omkring ti procent af alle kvinder i den vestlige verden. Selv om der er gjort væsentlige fremskridt for at kunne opdage og behandle sygdommen på et tidligt stadium, dør omtrent 20 procent af alle de ramte inden for 5 år.

Den er således den næstmest dødelige kræftform blandt kvinder. Disposition for brystkræft kan være arvelig. Dette skaber nogle svære dilemmaer, både for den arveligt disponerede og for sundhedsvæsenet. Køb af denne mønt starter ikke en samling