Dansk Vestindien, 25 cents, 2009

0,00
199,00
Du sparer: 199,00

Dansk Vestindien er de tidligere danske øer i Caribien. Øerne forsynede i århundreder Danmark med sukker og rom. 

I dag er De Dansk Vestindiske Øer amerikansk territorium og det er et turistparadis, som vi alle drømmer om at besøge.

Forsiden af mønten viser øerne Sankt Thomas, Sankt Jan (eng. Saint John) og Sankt Croix,, fuglen ved navn en "Banansmutte", den vestindiske nationalblomst og et palmetræ.  Mønten er en 25 cents slået på US Mint. Mønten fremsendes i en perfekt kvalitet 0.

Model/varenr.: 22369

De Dansk Vestindiske Øer var en dansk koloni i Caribien bestående af øerne Sankt Thomas, Sankt Jan (eng. Saint John) og Sankt Croix. Det danske selskab Vestindisk-guineisk Kompagni annekterede de to ubeboede øer Skt. Thomas i 1672 og Skt. Jan i 1718. I 1733 blev Skt. Croix købt fra det franske vestindiske kompagni. De tre øer blev i 1754 solgt til kongen af Danmark-Norge.

De Dansk Vestindiske Øer var en del af Danmark frem til 1917, hvor vi solgte dem til USA for US$ 25 mio. I dag hedder øerne United States Virgin Islands.  

Efter 92 år på amerikanske hænder slog US Mint den første mønt for De Vestindiske Øer, som var en 25 cents slået i 2009 som en del en møntserien for de amerikanske stater.

Ved bestilling af en 25 cents for Dansk Vestindien 2009 starter De den frie samlingen af ”State Quarters”, som er helt uden binding og forpligtelser. Læs mere. Hvis I ikke ønsker mere end 1 mønt er I velkommen til at melde fra efter modtagelse af 1. mønt.

 

Grundet et stærkt begrænset antal disse mønter sætter vi en grænse på èn mønt per husstand. Hvis du bestiller flere fremsender vi kun én.