Få USA's første moderne sølvdollar - GRATIS

0,00
399,00
Du sparer: 399,00

USA's første moderne sølvdollar kom til verden i 1982 efter at USA ikke havde slået erindringsmønter i næsten 50 år. Anledningen var landsfaderen, George Washingtons, 250-års fødselsdag. 

Model/varenr.: 30151

Motivet forestiller amerikansk histories største helt; George Washington. Han førte de amerikanske styrker frem til sejr i Frihedskrigen mod England og blev efterfølgende USAs første præsident. Derfor er det passende at det blev 250 året for hans fødsel der blev anledningen til genoptagelsen af den smukke hæderkronede amerikanske tradition med at lave erindringsmønter.

Forsiden af mønten viser den amerikanske revolutionshelt George Washington til hest. Inskriptionen lyder; ”George Washington”, ”Liberty”, ”250th Anniversary of Birth”, samt årstallet “1982”.

Bagsiden af mønten viser George Washingtons ikoniske fødehjem, Mount Vernon, I det naturskønne Virginia. Under portrættet af palæet hvor han voksede op ses den heraldiske amerikanske ørn. Bagside teksten lyder; ”United States of America”, “In God We Trust”, samt pålydende “½ dollar”

Diameteren på mønten er 30,6 mm., så det er en meget stor sølvmønt. Den vejer 12,5 gram og er slået 90% rent sølv.. Mønten fremsendes i proof kvalitet og har aldrig været i cirkulation og derfor præcis så flot som den kan være. Den er slået på møntværket i San Francisco. Den nominelle værdi er ½ Dollar.

Den første moderne amerikanske erindringsmønt er yderst eftertragtet, og vi har et begrænset antal, så vi anbefaler at bestille uden forsinkelser.

Bemærk kun vi tilbyder kun 1 mønt per husstand. Hvis du skriver flere mønter i bestillingen fremsender vi kun én.

Ved bestilling af den amerikanske halvdollar fra 1982, der markerer George Washingtons 250-åres fødselsdag starter du den frie samlingen af ”USA’s Half Dollar Erindringsmønter”, som er helt uden binding og forpligtelser.  Læs mere her!