USA's første moderne sølvdollar, Washington 250 år 1982

0,00
399,00
Du sparer: 399,00

USA's første moderne sølvdollar kom til verden i 1982 efter at USA ikke havde slået sølverindringsmønter i 47 år. Anledningen var landsfaderen, George Washingtons, 250-års fødselsdag, som US Mint ikke kunne slippe udenom. Kongressen godkendte udstedelsen af mønten, Ronald Reagan skrev under, og US Mint producerede den smukke halvdollar i sølv med George Washington på forsiden. 

Model/varenr.: 30151

Motivet er en af amerikansk histories største helte, nemlig George Washington. Han ledte de amerikanske styrker frem til sejr mod den overlegne professionelle engelske hær som var støttet af tusindvis af tyske lejetropper. Derfor er det passende at det blev 250 året for hans fødsel der blev anledningen til genoptagelsen af den smukke hæderkronede amerikanske tradition med at lave erindringsmønter.

Forsiden af mønten viser den amerikanske revolutionshelt George Washington til hest. Den er designet af den legendariske overskulptør og gravør, Elizabeth Jones, som arbejdede for den amerikanske mønt i 1980´erne. Inskriptionen lyder; ”George Washington”, ”Liberty”, ”250th Anniversary of Birth”, samt årstallet “1982”.

Bagsiden af mønten viser George Washingtons ikoniske fødehjem, Mount Vernon, I det naturskønne Virginia. Under portrættet af palæet hvor han voksede op ses den heraldiske amerikanske ørn. Bagside teksten lyder; ”United States of America”, “In God We Trust”, samt pålydende “½ dollar”

Diameteren er 30,6 mm., og den vejer 12,5 gram. Den er desuden i proof kvalitet og har ikke været i cirkulation og derfor præcis så flot som den kan være. Den er slået på møntværket i San Francisco.

Den første moderne amerikanske erindringsmønt er yderst eftertragtet, og vi har et begrænset antal, så vi anbefaler at bestille uden forsinkelser.

Bemærk kun vi tilbyder kun 1 mønt per husstand. Hvis du skriver flere mønter i bestillingen fremsender vi kun én.

Ved bestilling af den amerikanske halvdollar fra 1982, der markerer George Washingtons 250-åres fødselsdag starter du samlingen af ”USA’s Half Dollar Erindringsmønter”, som er helt uden binding og forpligtelser. Samlingen består af de 11 amerikanske half dollars erindringsmønter fra 1982 til 2000. Læs mere her!