Australien, 5 dollar, 1/20 ounce, Hundens År

995,00

Ægte australsk 5 dollar guldmønt for hundens år i størrelsen 1/20 ounce

 

Model/varenr.: 21142

Ligesom man i den vestlige verden får tildelt et stjernetegn efter den måned man er født i, får man i Kina tildelt et stjernetegn efter det år man fødes i. Siden 1996 har Perth Mint i Australien udgivet guldmønter for at markere det nye års begyndelse. Mønterne bærer det pågældende års stjernetegn som motiv. Fra den 16. februar 2018 og indtil 5. februar 2019 vil alle nyfødte være født i Hundens år.

Deres findes 12 stjernetegn som kører i en sekvens på 12 år. Stjernetegnene skulle ifølge historierne have fået deres navn, da gudernes konge afholdt et kapløb blandt alle verdens dyr. De 12 dyr som hurtigst kunne rejse til hans palads, ville få et år opkaldt efter dem i den rækkefølge de ankom. Lige inden dyrene kom til paladset ville de være tvunget til at krydse en bred flod.

Rotten, Katten og Oksen kom først til floden. Rotten og Katten var begge snu og kravlede op på den stærke okses ryg, mens han svømmede. Oksen var godhjertet og havde intet imod at de rejste på hans ryg. Undervejs mens de krydsede floden, skubbede Rotten Katten i floden, hvor den druknede. Dette er grunden til at katte i dag frygter vand og jager rotter. Rotten sprang herefter af Oksens ryg og kom først efterfulgt af Oksen. På tredje pladsen kom den kraftfulde Tiger som havde svømmet over, efterfulgt af den hurtige Kanin, som havde hoppet fra sten til sten. Kort efter kom Dragen flyvende over målstregen efterfulgt af Slangen, Hesten, Geden, Aben, Hanen, Hunden og til sidst Grisen.

De kinesiske stjernetegn siges at have stor indflydelse på hele barnets liv. Stjernetegnene kan fortælle os hvilke mennesker vi vil forelske os i, hvilket interesserer vi vil få og hvordan vi selv bliver som mennesker. Især de personlige karakteristika drager ofte kvaliteter fra fødeårets dyr. Personer som født i hundens år vil f.eks. være enormt ansvarlige og loyale mennesker, ligesom hunden er overfor sin ejer. Derudover beskrives de også ofte som venlige og ærlige mennesker.

spacer