500-krone for Dronningens 50-års regeringsjubilæum fra 2022

599,00

I anledningen af Dronning Margrethes 50-års regeringstidsjubilæum den 14-01-2022, udsteder Nationalbanken en ny 500-krone. 500-Kronen er i henhold til møntloven gangbart betalingsmiddel og kan bruges som betalingsmiddel alle steder. 

Det er kun ved helt særlige begivenheder i Kongehuset at der er tradition for, at Nationalbanken udgiver erindringsmønter.
I anledning af H. M. Dronningens 50-års som regent af Danmark den 14. januar 2022, udkommer denne 500-krone mønt, en erindringsmønt som er i sølv. 
Mønten er slået i 99% sølv, har en diameter på 38mm, samt vejer 31,1g med glat rand.

Portrættet viser dronningen i profil i et moderne og minimalistisk udtryk – inspireret af papirklip – som understreger hendes ikoniske status. Portrættet er udført af billedhugger Kathrine Moseholm.

Omdrejningspunktet i bagsidens motiv er et organisk mønster skabt af tallet 50 som symbol på fejringen af 50-års regeringsjubilæet. Mønstret skaber referencer til Amalienborgs fire palæer og Amalienborg Slotsplads. Dronningens monogram omkranses i midten af mønstret i en stram komposition. Tekster er placeret i Slotspladsens akser. Bagsiden er designet af grafisk designer Jeanette Skov Jensen.

Køb mens lager haves! Køb af denne mønt starter ikke en samling.