Få sølvmønten for Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972! 10for10

10,00
399,00
Du sparer: 389,00

Med ordene: "Kong Frederik er død - Længe leve Dronning Margrethe" blev Dronning Margrethe Danmarks dronning d. 15. januar 1972. Dronningen var tydeligvis i dyb sorg efter sin faders bortgang, da de havde været tæt knyttet til hinanden. Denne begivenhed berørte hele nationen, og Nationalbanken markerede tronskiftet ved at udstede en 10-krone i sølv - som evigt minde om dagen.

Model/varenr.: 10060

Frederik 9. døde d. 14. januar 1972 efter kort tids sygdom. Frederik 9. var højt elsket af sin hustru, dronning Ingrid, sine tre døtre og den danske befolkning generelt. Derfor ramte hans dødsfald hele Danmark med stor sorg. Midt i sorgen samlede Margrethe tøjlerne op, og holdt sin første tale som dronning fra balkonen på Christiansborg Slot – og lige siden har hun styret Det Danske Kongehus med stor dygtighed. Tiden omkring tronskiftet er utvivlsomt en af de mest betydningsfulde perioder i Dronningens liv, og derfor er tronskiftemønten i sølv stærkt eftertragtet.

Kun de største begivenheder i Kongehuset markeres på erindringsmønter i sølv. Tronskiftet i 1972 var ingen undtagelse. Som traditionen byder blev der slået en tronskifteerindringsmønt med den nye monark, Dronning Margrethe 2. på forsiden og den forgangne monark, Frederik 9., på bagsiden.

Tronskiftemønten i sølv fra 1972 blev solgt til en overpris af 25 kroner. Salget startede 1. november 1972. Det meddeltes, at overskuddet skulle anvendes til alment gavnlige formål. Mønten vejer 20,5 g., er slået i 80% sølv og har en diameter på hele 36 mm.

Mønten leveres i en topkvalitet 01. Det er et pragteksemplar!  

Ved køb af denne mønt starter du den frie samling 'Danmarks Royale 5- og 10-kroner', som er uden binding og forpligtelser - Læs mere.

Grundet at denne sølvmønt er vanskelig at fremskaffe har vi en mængdebegrænsning på 1. stk. per husstand. Hvis De bestiller flere vil De kun modtage 1 stk.

Vi anbefaler Dem at bestille uden forsinkelser, da vi har et begrænset antal af denne mønt.