Få sølvmønten for Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972 i kvalitet 0!

246,00
595,00
Du sparer: 349,00

Nationalbankens fejring af Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972 bestod af en kæmpe sølvmønt med dronningen på forsiden og hendes far(Sømandskongen) på bagsiden. Mønten har en diameter på hele 36 mm. og vejer 20,5 g. 

Dronning Margrethes tronbestigelse i 1972 blev et tilløbsstykke både nationalt og internationalt. Amalienborg Slotsplads var tætpakket med danskere som ønskede Margrethe velkommen på tronen og den unge smukke dronning ryddede forsiderne på aviserne i både Danmark og i resten af verden.

Tronbestigelsen skulle blive første skridt i en af Danmarkshistoriens mest succesfulde regeringsperioder. I en tidsalder, hvor næsten alle øvrige kongehuse kæmper med skandaler og dalende opbakning, nyder Dronning Margrethe en uhørt popularitet i den danske befolkning.

 

Model/varenr.: 22311

Frederik 9. døde d. 14. januar 1972 efter kort tids sygdom. Frederik 9. var højt elsket af sin hustru, dronning Ingrid, sine tre døtre og den danske befolkning generelt. Derfor ramte hans dødsfald hele Danmark med stor sorg. Midt i sorgen samlede Margrethe tøjlerne op, og holdt sin første tale som dronning fra balkonen på Christiansborg Slot – og lige siden har hun styret Det Danske Kongehus med stor dygtighed. Tiden omkring tronskiftet er utvivlsomt en af de mest betydningsfulde perioder i Dronningens liv, og derfor er tronskiftemønten i sølv stærkt eftertragtet.

Kun de største begivenheder i Kongehuset markeres på erindringsmønter i sølv. Tronskiftet i 1972 var ingen undtagelse. Som traditionen byder blev der slået en tronskifteerindringsmønt med den nye monark, Dronning Margrethe 2. på forsiden og den forgangne monark, Frederik 9., på bagsiden.

Tronskiftemønten i sølv fra 1972 blev solgt til en overpris af 25 kroner. Salget startede 1. november 1972. Det meddeltes, at overskuddet skulle anvendes til alment gavnlige formål. Mønten vejer 20,5 g., er slået i 80% sølv og har en diameter på hele 36 mm.

Mønten leveres i en topkvalitet 0. Det er et pragteksemplar!  

Ved køb af denne mønt starter du den frie samling 'Danmarks Royale 5- og 10-kroner i Kvalitet 0', som er uden binding og forpligtelser - Læs mere.

Grundet at denne sølvmønt er vanskelig at fremskaffe har vi en mængdebegrænsning på 1. stk. per husstand. Hvis De bestiller flere vil De kun modtage 1 stk.

Vi anbefaler Dem at bestille uden forsinkelser, da vi har et begrænset antal af denne mønt.

 

spacer