Sølverindringsmønt for royalt sølvbryllup i 1923 - GRATIS

0,00
399,00
Du sparer: 399,00

I anledning af 100-året for udstedelsen af erindringsmønten for kong Christian 10. og dronning Alexandrines sølvbryllup tilbyder Møntkompagniet denne mønt gratis (+ porto.)

Mønten fremsendes i en meget smuk kvalitet 01 

Model/varenr.: 10050

Ganske utraditionelt var ægteskabet imellem Christian 10. og Alexandrine ikke et arrangeret ægteskab. Christian og Alexandrine mødtes første gang i 1897 i Cannes, hvorefter de allerede samme måned blev forlovet. I 1898 blev parret gift og dette årstal kan også ses på møntens bagside. Det royale par beskriver talemåden "modsætninger mødes". Christian X var en brysk militærmand, mens Dronning Alexandrine var en kærlig, mild og venlig person, der havde stor interesse i velgørenhed og musik. Sammen havde de et lykkeligt ægteskab igennem næsten 50 år.

Forsiden af mønten viser det royale par, Christian X og Dronning Alexandrine med deres navne omkring. Bagsiden viser Danmarks våbenskjold af tre løver i midten, med en krone i toppen. Mønten vejer 15 g. og er slået i 80 % sølv. Det er en stor sølvmønt med en diameter på 31 mm (det er på størrelse med en moderne dansk 5-krone).

Ved bestilling af erindringsmønten for Kong Christian X og Dronning Alexandrines sølvbryllup starter du en fri samling af "Danmarks Royale 2-Kroner" der består af sølverindringsmønter fra de mest betydningsfulde royale begivenheder. Læs mere her!

Grundet at denne sølvmønt er vanskelig at fremskaffe har vi en mængdebegrænsning på 1. stk. per husstand. Hvis De bestiller flere vil De kun modtage 1 stk.

Vi anbefaler Dem at bestille uden forsinkelser, da vi har et begrænset antal af denne mønt.

spacer