Kina, 10 yuan, Panda 2019, ucirkuleret

399,00
499,00
Du sparer: 100,00

Pandaerne Xing Er og Mao Sun er kommet til København Zoo, og det skal fejres!

Model/varenr.: 21760

Efter mange års forberedelse er det nye pandaanlæg til 160 millioner kroner åbnet i København Zoo. De to pandaer er formelt en statsgave, som dronning Margrethe modtog i 2014 under et Kina-besøg. Dette bliver anset som en yderst stor ære.

Nu er der slået en helt ny mønt i 99,9 % sølv der afbilleder Kinas meget kære nationaldyr. Mønten symboliserer samtidig naturbevarelse og er derfor ret speciel!
 
Det bløde pandadyr har ikke blot stor symbolsk betydning for den kinesiske befolkning, men symboliserer også på globalt plan naturbevarelse. Det gør den fordi, at antallet af pandaer beklageligvis er faldet drastisk grundet mangel på bambus som pandaen er rasende afhængig af. Pandaen er faktisk et rovdyr, men den spiser altså ikke andet end bambus. Efter en hårdnakket indsats fra bl.a. WWF er der gjort meget for, at pandaen kan leve i sit foretrukne habitat, bambusskoven, og antallet af pandaer er lykkeligvis stigende.

Pandaen er grundet dens sårbarhed et unikt og folkekært dyr, der bruges af kineserne til bl.a. gaveudveksling. At modtage en panda som gave, betragtes derfor som en stor ære for kineserne og pandamønten er dermed meget populær blandt møntsamlere.
Pandamønten fra 2019 er slået i 99,9 % sølv. Mønten vejer 30 gram og er i sort/hvid som fremvist på billedet. På mønten ses en Panda der holder sin unge i favnen. Mønten fremsendes i en ucirkuleret kvalitet 0, Mønten fremsendes i skrin med ægthedscertifikat og et følgebrev, som detaljeret beskriver mønten.

Pandamønten er en herlighed med sin fejlfri overflade og smukke motiv. Grundet møntens høje kvalitet, symbolværdi og lave pris er pandamønterne yderst eftertragtede.