Danmarks Royale 2-Kroner - Dronningens 18-års Fødselsdag i 1958 - TIL HALV PRIS!

195,00
399,00
Du sparer: 204,00

Ens 18-års fødselsdag er en stor begivenhed for alle, men for prinsesse Margrethe havde det hel konkret betydning. Da Margrethe blev 18 år gammel blev hun myndig og indtrådte dermed i Statsrådet. Statsrådet består af Den siddende regent, tronfølgeren(når denne er blevet myndig) og landets ministre. Margrethe kunne herefter begynde at tage del i landets officielle pligter.

Model/varenr.: 10055

Mønten blev kaldt en ”Prinsessemønt”. Dels fordi at det var en mønt med Kronprinsesse Margrethe og dels fordi det er den første danske prinsesse, der nogensinde er afbildet på en mønt.

 Bagsiden af mønten bærer det første møntportræt af den unge og smukke Margrethe, som på det tidspunkt havde kort hår. Forsiden viser som altid den siddende regent: ”Sømandskongen” Frederik 9., Margrethes højtelskede far. Mønten vejer 15 g. og er slået i 80 % sølv (20 % kobber). Det er en stor mønt med en diameter på 31 mm.(Det er på størrelse med en moderne dansk 5-krone)

Kun få dage før kronprinsesse Margrethes 18-års fødselsdag blev det bekendtgjort at der ville blive udstedt en mønt i anledning heraf. Det skulle være en 2-krone sølvmønt og den skulle sælges for 5 kroner. Overskuddet skulle gå til velgørende formål. Man kunne forudbestille mønten i bankerne, men den kunne først udleveres på dagen. Samtlige eksemplarer blev øjeblikkeligt afsat, og interessen var så stor at mange, der havde forudbestilt måtte gå forgæves.

Den første mønt med Prinsesse Margrethe er yderst eftertragtet, og vi har et begrænset antal, så vi anbefaler at bestille uden forsinkelser.

Danmarks Royale 2-Kroner:

Ved bestilling af 2-Kronen for Margrethes 18-års fødselsdag starter du samlingen af ”Danmarks Royale 2-Kroner”. Samlingen består af de royale 2-kroner, der er slået i tidsrummet 1888-1958. Mønterne markerer de vigtigste royale begivenheder i perioden. Alle mønterne har smukke og interessant motiver, og samlingen indeholder 2 af de eftertragtede tronskiftemønter.

Samlingen ”Danmarks Royale 2-Kroner” fungerer på den måde, at der én gang hver måned fremsendes en ny mønt med et girokort til betaling indenfor 14 dage. Mønterne koster kun 399-599 kr. afhængig af, hvor mange eksemplarer mønterne er slået i. Der tillægges ikke forsendelsesgebyr eller andre omkostninger. Hvis du har én eller flere af mønterne kan du naturligvis springe den/de mønt(er) over.

At samle på Danmarks Royale 2-Kroner er helt uden binding og forpligtelser. Hvis du ikke længere ønsker at samle kan du altid kontakte Møntkompagniet per brev, mail eller telefon(35 12 62 54) og stoppe samlingen. Derudover har du altid 14 dages fri returret på alle mønter.

Til opbevaring af mønterne i ”Danmarks Royale 2-Kroner” fremsender Møntkompagniet et smukt skrin sammen med den 3. mønt. Skulle du ønske at købe skrinet alene koster det 500 kr., men samlere af ”Danmarks Royale 2-Kroner” modtager skrinet gratis.