Den Grimme Ælling i Guld

5.995,00

Få Den Grimme Ælling i Guld 10-Krone fra 2005 som den første mønt i samlingen af H.C. Andersens eventyr i guld.

Model/varenr.: 20067

I anledning af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005, valgte den kongelige mønt at udstede en række mønter med hans eventyr som motiv. Mønterne blev slået i 3 udgaver: en almindelig cirkulationsmønt i aluminiumsbronze, en erindringsmønt i sølv, og en erindringsmønt i guld. Dette var samtidig første gang siden 1931 at en dansk mønt blev slået i guld. Ganske usædvanligt har alle mønterne dog den samme pålydendeværdi på 10 kr. Alle mønterne er gangbare og kan derfor veksles til pålydende i Nationalbanken! Vi vil dog stærkt fraråde Dem at veksle deres Eventyrmønt i guld til en almindelig tier.

Eventyret Den grimme ælling udkom i 1843 som en del af H.C. Andersens eventyrsamling, Nye Eventyr, første bin, første samling. Det er blandt H.C. Andersens mest kendte og populære eventyr, både herhjemme og i udlandet. Eventyret fortæller historien om en svaneunge som vokser op i en andegård i troen at han er en and. I gården tugtes han af de andre ænder for sit grimme udseende. Først i slutningen af historien finder ællingen ud af at den er en svaneunge, da den bukker hovedet, og ser sit spejlbillede i en sø. Her ser den at det er en smuk svane som kigger tilbage. Dette øjeblik er motivet for mønten hvor man ser svanen samt dens spejlbillede i søen. Dette flotte motiv, samt guldmøntens meget begrænsede oplag på kun 7.000 eksemplarer har gjort mønten meget eftertragtet blandt samlere.

Hvad får jeg når jeg bestiller?

Ved bestilling af Eventyrmønten med Den Grimme Ælling, der er den første danske guldmønt siden 1931, starter De samlingen af " H.C. Andersens Guldmønter 2005-2007”, som er helt uden binding og forpligtelser. Samlingen indeholder 5 mønter fra årene 2005-2007 med hver sit H.C. Andersen-eventyr som motiv.

Samlingen " H.C. Andersens Guldmønter 2005-2007” fungerer på den måde, at der én gang hver anden måned fremsendes en ny mønt med et girokort til betaling indenfor 14 dage. Alle mønterne koster 5.495,- kr. (Vi tager forbehold for evt. prisændringer) Der tillægges ikke forsendelsesgebyr eller andre omkostninger.

At samle på de danske Eventyrmønter i guld er helt uden binding og forpligtelser. Hvis De ikke længere ønsker at samle kan De altid kontakte Møntkompagniet per brev, mail eller telefon (81 44 28 00) og stoppe samlingen. Derudover har De altid 14 dages fri returret på alle mønterne

Mønterne er alle slået i 900 ‰ guld og vejer hele 8,65 gram. Mønterne måler 22,0 mm i diameter. Forsiden af mønterne viser et portræt af Hendes Majestæt Dronning Margrethe mens mønternes bagside fremviser motiver fra fem af H.C. Andersens mest berømte og elskede eventyr.