Grønlands Officielle Mønter - Grønlands første officielle mønt

195,00

Få Grønlands første officielle mønt f. 195,- kr. Mønten er en 25-øre fra 1926 u. hul, H 3 i kv. 1-1+

Model/varenr.: 20551

Da danskerne først kom til Grønland benyttede man sig af en bytteøkonomi, hvor favoritvarerne var tobak og krudt. Den senere nationalbankdirektør Moritz Levy berettede følgende anekdote om de lokale: ”I Grønland cirkulerede sedler, og at Grønlænderens opbevaringssted for de Sedler han fik, var hans Støvler, og naar Sedlerne da efterhaanden havde faaet en saadan sammenæltet Form, at de begyndte at genere, saa vendte Grønlænderen blot Støvlerne, og brød sig ikke mere om sedlerne i den skikkelse de havde”  (Dessau 1872: 93). De danske politikere mente således ikke, at den lokale befolkning respekterede og værdsatte pengene tilstrækkeligt til at behandle dem på en rationel sparsommelig måde.

Derfor måtte grønlænderne vente helt indtil 1926 til den første officielle grønlandske mønt blev udstedt. Dette er denne mønt som vi i dag glæder os over at kunne levere til Dem. Mønten tilbydes til en særdeles favorabel pris på kun 195 ,- kr. hvorved De sparer 204 ,- kr.

 

Grønlands officielle mønter

 

Ved bestilling af den grønlandske 25 øre fra 1926, der er den første officielle grønlandske mønt nogensinde starter du samlingen af  "Grønlands officielle mønter”, som er helt uden binding og forpligtelser. Samlingen består af de 8 officielle grønlandske mønter fra 1926 til 1964. Mønterne er de eneste officielle mønter fra Grønland nogensinde, så du får en komplet samling af officielle grønlandske mønter.

 

Samlingen "Grønlands officielle mønter” fungerer på den måde, at der én gang hver måned fremsendes en ny mønt med et girokort til betaling indenfor 14 dage. Mønterne koster kun 499-999 kr. (Vi tager forbehold for evt. prisændringer). Der tillægges ikke forsendelsesgebyr eller andre omkostninger. Hvis du har én eller flere af mønterne kan du naturligvis springe den/de mønt(er) over.

 

At samle på Grønlands officielle mønter er helt uden binding og forpligtelser. Hvis du ikke længere ønsker at samle kan du altid kontakte Møntkompagniet per brev, mail eller telefon (35 12 62 54) og stoppe samlingen. Derudover har du altid 14 dages fri returret på alle mønter.

 

Samtlige mønter i "Grønlands officielle mønter” leveres i en smuk kvalitet 1-1+, og mønterne fremsendes i de bedste kapsler, der sikrer mønterne imod stød, slid og oxidering. Mønterne kan ganske enkelt ikke opbevares bedre.