Officiel erindringsmønt for Aragorn

0,00
399,00
Du sparer: 399,00

Få en gratis half-dollar Aragorn-mønt fra "Ringenes Herre". Prisen på mønten er 0 kr + 49 kr i porto. Normalprisen er 399 og dermed sparer du 399,- kr. Mønten fremsendes i kvalitet 0.

Vi tilbyder kun én mønt per husstand. Hvis du skriver flere mønter i bestillingen fremsender vi kun én.

Aragorn blev født den 1. marts i år 2931 i den Tredje Alder, og er således 87-88 år gammel, da hændelserne fra Ringenes Herre-trilogien foregår. Hans høje alder er mulig, da han er efterkommer af halv-elveren Elros Tar-Minyatur, som er tvillingebror til Elrond.

Da Aragorn var 2 år gammel, blev Aragorns far, Arathorn, dræbt af orker og Aragorn blev derefter sendt til Kløvedal, hvor han forblev indtil han blev voksen. Derefter drog Aragorn afsted fra Kløvedal og blev høvding af Dúnedainerne, en befolkning af det gamle kongerige Arnor, hvor han mødte Gandalf den Grå, der opfordrede Aragorn til at beskytte Herredet fra farer. Det accepterede Aragorn og indtil hændelserne af trilogien, patruljerede Dúnedainerne Herredet og tog på rejser for kongen af Rohan, Thengel, og marsken af Gondor, Ecthelion.

I starten af trilogien møder de fire rejsende hobbitter, Aragorn i byen Bri og senere blev reddet af Aragorn på Vindhøj, da de blev fundet af Nazgûlerne. Derefter tog de alle fem til Kløvedal hvor fællesskabet om ringen blev skabt.

Da fællesskabet senere blev brudt, sporede han hobbitterne Merry og Pippin, med hjælp fra elven Legolas og dværgen Gimli, til Fangorn-skoven. Han kæmpede derefter i slaget ved Helms-kløft og slaget ved Pelennor-sletten.

Efter at have besejret Saurons styrker i Gondor førte han en hær af Gondor og Rohans soldater til Den Sorte Port i Mordor, hvilket distraherede Saurons opmærksomhed og gjorde det muligt for Frodo og Sam at ødelægge Den Ene Ring. Aragorn blev hyldet som konge af befolkningen i Gondor, og kronet til konge af både Gondor og Arnor. Han giftede sig derefter med Arwen og regerede i 122 år.

Mønten er en forsølvet mønt fra Samoa med et maks. oplag på 25.000, slået i 2022. Den har en diameter på 41 m. og vejer 31 g.

Ved bestilling af mønten for Aragorn starter du en fri samling af "Lord of the Rings Samlingen" der består af mønter med andre populære karakterer fra "Ringenes Herre". Læs mere her!

spacer