2-Krone i sølv for Dronningens 18-års Fødselsdag i 1958 - Pragteksemplar

Populær
-50%
295,00
595,00
Du sparer: 300,00

En 18-års fødselsdag er en stor begivenhed for alle, men for prinsesse Margrethe havde det helt konkret betydning. Da Margrethe blev 18 år gammel blev hun myndig og indtrådte dermed i Statsrådet. Statsrådet består af Den siddende regent, tronfølgeren(når denne er blevet myndig) og landets ministre. Margrethe kunne herefter begynde at tage del i landets officielle pligter. Dette er den første erindringsmønt med H.K.H Dronning Margrethe og vi tilbyder den til halv pris 

Mønten er et pragteksemplar i kv. 0.

Model/varenr.: 21768

Mønten blev kaldt en ”Prinsessemønt”. Dels fordi at det var en mønt med Kronprinsesse Margrethe og dels fordi det er den første danske prinsesse, der nogensinde er afbildet på en mønt.

 Bagsiden af mønten bærer det første møntportræt af den unge og smukke Margrethe, som på det tidspunkt havde kort hår. Forsiden viser som altid den siddende regent: ”Sømandskongen” Frederik 9., Margrethes højtelskede far. Mønten vejer 15 g. og er slået i 80 % sølv (20 % kobber). Det er en stor mønt med en diameter på 31 mm.(Det er på størrelse med en moderne dansk 5-krone)

Kun få dage før kronprinsesse Margrethes 18-års fødselsdag blev det bekendtgjort at der ville blive udstedt en mønt i anledning heraf. Det skulle være en 2-krone sølvmønt og den skulle sælges for 5 kroner. Overskuddet skulle gå til velgørende formål. Man kunne forudbestille mønten i bankerne, men den kunne først udleveres på dagen. Samtlige eksemplarer blev øjeblikkeligt afsat, og interessen var så stor at mange, der havde forudbestilt måtte gå forgæves.

Den første mønt med Prinsesse Margrethe er yderst eftertragtet, og vi har et begrænset antal, så vi anbefaler at bestille uden forsinkelser.

Ved bestilling af erindringsmønten for Margrethes 18-års fødselsdag starter du en fri samling af ”Danmarks Royale 2-Kroner i kvalitet 0” der består af erindringsmønter fra de mest betydningsfulde royale begivenheder. Læs mere her!