Danmarks Royale 200-Kroner, Den Frække Mønt

495,00
200-Krone-erindringsmønten fra Dronningen og Prinsens Sølvbryllup i 1992 fik nogle "specielle" dørhåndtag, og vi har ikke kendskab til andre danske eller udenlandske mønter med samme tilsvarende motiver. Møntens motiv er ganske enkelt enestående. Derudover er den utrolig smuk - et mesterværk!
Model/varenr.: 10006

Historien går på, at en daværende medaljør på Den Kgl. Mønt havde fået opgaven med at udarbejde motivet til Hendes Majestæt Dronning Margrethes og Prinsegemalens sølvbryllup i 1992. Hvis der er en ting som kunstnere ikke bryder sig om, så er det at andre mennesker blander sig i deres arbejde. En erindringsmønt skal dog godkendes af dronningen, så hun får altid det sidste ord. Kunstneren havde oprindeligt lavet slottet med åbne døre. Dronningen derimod ønskede dørene lukkede. Det gjorde efter sigende kunstneren rasende, men han gjorde som han fik besked på. På de lukkede døre tilføjede han dog nogle helt specielle dørhåndtag, som vi ikke tør vise nærbilleder af. For at inspicere detaljerne anbefaler vi at man selv beser mønten med en lup.

Indledningsvist var der ingen, som lagde mærke til de nye dørhåndtag. Hverken Dronningen eller medarbejderne på Den Kgl. Mønt bemærkede at dørhåndtagene var en smule utraditionelle, så der blev slået 58.750 stk. 200-kroner i sølv og 1.000.000 stk. 20-kroner cirkulationsmønter med disse dørhåndtag.

Den Kgl. Mønt og Nationalbanken har efterfølgende været påfaldende stille omkring sagen, og der er givetvis nogle medarbejder på Den Kgl. Mønt, som har siddet med røde ører. Når alt kommer til alt er udformningen af dørhåndtagene ganske enkelt en skandale.

 

Danmarks Royale 200-Kroner

 

Ved bestilling af 200-Kronen for Dronningens sølvbryllup starter du samlingen af ”Danmarks Royale 200-Kroner”. Samlingen består af samtlige 7 royale 2-kroner, der er slået i tidsrummet 1990-2004, hvilket gør samlingen komplet. Mønterne markerer de vigtigste royale begivenheder i perioden. Alle mønterne har smukke og interessant motiver og en nominel værdi på 200 kr., der er gangbar mønt i Danmark jf. Møntloven.

 

Samlingen ”Danmarks Royale 200-Kroner” fungerer på den måde, at der én gang hver måned fremsendes en ny mønt med et girokort til betaling indenfor 14 dage. De første 5 mønter koster kun 699,- kr., mens den sidste mønt koster 1295,- kr. da den er slået i et særdeles lavt oplag, og er en af de mest eftertragtede kongelige erindringsmønter(Vi tager forbehold for evt. prisændringer). Der tillægges ikke forsendelsesgebyr eller andre omkostninger. Hvis du har én eller flere af mønterne kan du naturligvis springe den/de mønt(er) over. Normalpriserne på mønterne er 749,- + 49 kr. i porto og ekspedition, så du sparer 100,- kr. per mønt ved at samle på Danmarks Royale 200-Kroner!

 

At samle på Danmarks Royale 200-Kroner er helt uden binding og forpligtelser. Hvis du ikke længere ønsker at samle kan du altid kontakte Møntkompagniet per brev, mail eller telefon(35 12 62 54) og stoppe samlingen. Derudover har du altid 14 dages fri returret på alle mønter.

 

Til opbevaring af mønterne i ”Danmarks Royale 2-Kroner” fremsender Møntkompagniet et smukt skrin sammen med den 1. mønt. Skulle du ønske at købe skrinet alene koster det 500 kr., men samlere af ”Danmarks Royale 200-Kroner” modtager skrinet gratis.  

 

Samtlige mønter i ”Danmarks Royale 200-Kroner” leveres i en smuk ucirkuleret kvalitet 0, og mønterne fremsendes i de bedste kapsler, der sikrer mønteren imod stød, slid og oxidering. Mønterne kan ganske enkelt ikke opbevares bedre.