Mark Twain Silver Dollar 2016

795,00

Få den nyeste erindringsmønt fra US Mint, hylder en af USA’s største og mest elskede forfattere – Mark Twain. Mark Twain er den første forfatter der hædres med en erindringsmønt i USA.

Model/varenr.: 30281

Mark Twain blev født under navnet Samuel Langhorne Clemens i 1835. Navnet "Mark Twain" stammer fra hans barndom. Han boede ved den lavvandede Mississippi, og han hørte hele tiden matroserne på floddamperne råbe "Mark twain" (to favne), når de målte vanddybden med lodskud og råbte resultatet til styrmanden.

Mark Twain fik en noget anden opvækst end vi er vant til i dag. Allerede som 12-årig døde hans far, så han måtte gå i lære i som bogtrykker. Senere arbejdede han som lods på Mississippifloden, og da Den Amerikanske Borgerkrig brød ud, drog han til Nevada og prøvede livet som sølvgraver.

I 1863 begyndte han at skrive under navnet Mark Twain som journalist for avisen i Virginia City, og hans gennembrud kom i 1865 med fortællingen "Jim Smiley and His Jumping Frog".

Dette blev starten på en glorværdig forfatterkarriere, hvor særligt The Adventures of Tom Sawyer og The Adventures of Huckleberry Finn er kendt i hele verden. Twain skrev åbenhjertigt om forholdene i USA’s samtid og hans fængslende beskrivelser dannede skole for de efterfølgende amerikanske forfattere. Nobelpristageren i litteratur Ernest Hemingway har udråbt hans Huckleberry Finn som grundlæggeren af den amerikanske litteratur.

Mønten er en stor sølvmønt på 26,73 g. og den har en diameter på 38,1 mm. Vi tilbyder denne smukke mønt i en meget flot ucirkuleret kvalitet 0