Christian 10. 2-krone 1916 i kvalitet 01

Populær
-25%
299,00
399,00
Du sparer: 100,00

Få den sidste danske cirkulations 2-krone slået i sølv midt under 1. Verdenskrig. Grundet den store mangel på metal i hele Europa under 1. Verdenskrig indstillede Nationalbanken produktionen af sølv 2-kroner. 

Det var gode tider i Danmark under 1. Verdenskrig, og villaerne skød op nord for København langs strandvejen. De nyrige gullaschbaroner havde et enormt forbrug af mad, biler og boliger, der grænsede til det vulgære. Pengene blev brugt lige så hurtigt som de blev tjent, og de nyriges excentriske vaner skulle efter sigende have inspireret Emma Gad til at skrive sit berømte værk: Takt og Tone.

 Resultatet af 1. Verdenskrig for Danmark var, at vi fik Nordslesvig tilbage efter tabet i 1864, men sønderjyderne havde betalt en høj pris. Den tyske kejser havde tvangsindkaldt mange danske soldater i det daværende Sønderjylland, og heraf faldt 5.000 mand. Derudover døde 700 danske søfolk som følge af Kejserens uindskrænkede ubådskrig.

Ved bestilling af 2-kronen fra 1916 modtager du Danmarks sidste cirkulations 2-krone i sølv. Mønten sendes kapsel og et smukt skrin fra Møntkompagniet inklusiv ægthedscertifikat, hvor Møntkompagniet garanterer ægtheden af mønten. Prisen er kun 299,- kr. +porto. Mønten leveres i en meget smuk kvalitet 01. 2-Kronen fra 1916 har en diameter på 31 mm., vejer ca. 15 g. og er slået i 80 % sølv. (Mønten starter ikke en samling)

 

Forsiden af 2-kronen har et portræt af Christian 10., som af mange kvinder regnes som en af vores flotteste regenter. Bagsiden viser det lille rigsvåben omgivet af et marsvin og et kornaks. (Det symboliserer Danmark som en søfarts- og landbrugsnation.)