Den Grimme Ælling, Samlingen af H.C. Andersens Sølvmønter 2005-2007

249,00

Få den første H.C. Andersen sølvmønt med det smukke motiv af Den Grimme Ælling for kun 249.- kr.

Model/varenr.: 10062

I anledning af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005 besluttede den Kongelige Mønt at udstede en række erindringsmønter som skulle hædre den folkekære og verdensberømte forfatter. Dette var ganske uhørt, da det var første gang at en ikke-kongelig person blev hædret med erindringsmønter. Der kom i alt fem mønter med hvert deres eventyr som motiv.

Hans Christian Andersen (1805-1875) var søn af en skomagersvend og en vaskekone. Han voksede op under fattige kår, og det blev kun værre da hans far døde i 1816. Som 14-årig rejste han til København for at søge lykken ved det Kongelige teater. Her var han tilknyttet i 3 år, først som sanger og senere, da hans stemme gik i overgang, som balletdanser. Efter at have indleveret et stykke til teateret, som desværre blev afvist, modtog han hjælp fra teaterdirektionen til at gennemføre en uddannelse. Efter at have taget sin eksamen i 1829 besluttede han sig for at digte på fuld tid.

Andersens store gennembrud kom i 1835 med romanen Improvisatoren og eventyrsamlingen Eventyr, fortalte for børn. Både i Danmark og i udlandet var det romanen som lagde grunden til hans ry og berømmelse. Han var selv ikke glad for sine eventyr, som han betragtede som venstrehåndsarbejde, som alene have til formål at tjene penge. Hans nære ven, fysikeren H.C. Ørsted, var her meget uenig, og skulle eftersigende have udtalt at hvis romanerne havde gjort ham berømt, så ville eventyrerne gøre ham udødelig, da de var det mest fuldendte han havde skrevet. Andersen var uenig heri, men skæbnen skulle vise at det var fysikeren, og ikke forfatteren selv der fik ret.

Efter gennembruddet fortsatte Andersen med at skrive romaner, eventyr, digte, sange og teaterstykker, som allerede i samtiden blev oversat til et uhørt antal sprog, og fik en enorm udbredelse i hele verden. Hans berømmelse voksede og han fik en stor omgangs- og vennekreds blandt Europas notabiliteter indenfor kunst og videnskab, og ikke mindst ved hoffet. I 1844 tog han f.eks. på sommerferie med Christian 8. og dronning Caroline Amalie, hvor han underholdt kongeparret og hele hoffet med sine eventyr.

På trods af sin blomstrende karriere og sin enorme succes havde han et ulykkeligt kærlighedsliv. Andersen var et meget følsomt menneske, som havde det med at forelske sig i folk som han ikke kunne få. Hans første forelskelse, Riborg Voigt, var søster til hans gode ven Christian. På trods af at alt tyder på at følelserne var gengældt, måtte Riborg afvise hans frieri, da hun allerede var forlovet. Andersens anden forelskelse, Jenny Lind, afviste ligeså hans tilnærmelse, da hun skrev til ham at hun holdt af ham som en søster. Andersen døde barnløs og uden af have været gift i 1875, men efterlod sig et formidabelt eftermæle i form af sine historier, som i dag er blevet oversat til ca. 125 sprog og læses af millioner af mennesker verden over.  

 

Samlingen af H.C. Andersens Sølvmønter 2005-2007?

Ved bestilling af Eventyrmønten med Den Grimme Ælling, der er den første, danske erindringsmønt som hædrer en ikke-kongelig person, starter du samlingen af " H.C. Andersens Sølvmønter 2005-2007”, som er helt uden binding og forpligtelser. Samlingen indeholder 5 mønter fra årene 2005-2007 med hver deres H.C. Andersen eventyr som motiv.

Samlingen " H.C. Andersens Sølvmønter 2005-2007” fungerer på den måde, at der én gang hver måned fremsendes en ny mønt med et girokort til betaling indenfor 14 dage. Alle mønterne koster 599,- kr. på nær Nattergalen fra 2007 som er slået i et noget mindre oplag og derfor koster 699,- kr. (Vi tager forbehold for evt. prisændringer) Der tillægges ikke forsendelsesgebyr eller andre omkostninger. 

At samle på de danske Eventyrmønter i sølv er helt uden binding og forpligtelser. Hvis du ikke længere ønsker at samle kan du altid kontakte Møntkompagniet per brev, mail eller telefon (35 12 62 54) og stoppe samlingen. Derudover har du altid 14 dages fri returret på alle mønterne

Mønterne er alle slået i 999 ‰ finsølv og vejer hele 31,1 gram. Mønterne måler 38,0 mm i diameter. Forsiden af mønterne viser et portræt af Hendes Majestæt Dronning Margrethe mens mønternes bagside illustrerer motiver fra fem af H.C. Andersens mest berømte og elskede eventyr.