Brasilien, 5 Reais for VM i fodbold 2014

795,00

Få den officielle erindringsmønt for VM i Fodbold i Brasilien 2014

Model/varenr.: 18474

VM i fodbold var årets største sportsbegivenhed i 2014, og du har stadigvæk muligheden for at erhverve dig et evigt minde om denne store begivenhed.

Når man tænker tilbage på VM i Brasilien i 2014 falder ens tanker unægteligt på semifinalen imellem de brasilianske værter og Tyskland. Her vandt Tyskland en knusende 7-1 sejr og der var efterfølgende 200 mio. brasilianere der græd.

Mønten er slået af Brasiliens nationalbank Casa da Moeda Do Brasil i samarbejde med FIFA™. Forsiden viser en fodboldspiller som udfører et saksespark, og mere brasiliansk bliver det ikke. Bagsiden viser maskotten Fuleco, der står på en fodboldbane med en fodbold i hånden. Fuleco er et bæltedyr, som er særegent for Brasilien og udrydningstruet. Bæltedyret Fuleco skal skabe opmærksomhed omkring dyrelivet i Brasilien. Fuleco er sammensat af ordene "Futebol" og "Ecologia".

Mønten fremsendes i den højeste kvalitet – proof.  Kvaliteten proof betyder at mønten er blevet præget i et støvfrit miljø, og i stedet for de sædvanlige 2 slag med stemplet har mønten fået 4-5 slag. Disse forhold giver en smukkere overflade på mønten, som bliver nærmest spejlagtig. Mønten fremsendes i Møntkompagniets smukke skrin, inklusiv ægthedscertifikat og følgebrev med detaljeret information om mønten.

Mønten er en 5 Reais slået i 92,5 % sølv, også kendt som Sterlingsølv, og den vejer 27,0 g. Den har en diameter på 40,0 mm., så det er en kæmpestor sølvmønt, som er endnu større end både de amerikanske sølvdollars og de danske erindringsmønter. VM-mønten er slået i et særdeles lavt oplag på 20.000 eksemplarer, og den er selvfølgelig forlængst udsolgt fra Casa da Moeda Do Brasil.